Platform LVB wordt de LVB Raad

19 juli 2022

Platform LVB wordt de LVB Raad

Tijdens een stedelijke bijeenkomst op 14 juni van ons Platform LVB voor mensen met een licht verstandelijke beperking (lvb) is eenduidig ervoor gekozen om de naam van het platform te veranderen. Vanaf nu gaat het verder onder de naam LVB Raad. Met deze nieuwe naam willen de deelnemers aan de buitenwereld duidelijker te maken waarvoor de groep is. Namelijk voor het gevraagd en ongevraagd adviseren van de gemeente, stadsdelen en andere instanties.

Over waar mensen uit de doelgroep tegenaan lopen en over wat er verbeterd kan worden zodat mensen met een LVB beter kunnen meedoen in de stad. 
Stichting Prisma en Cliëntenbelang Amsterdam ondersteunen de LVB Raad. 

Toegankelijkheid voor mensen met een lvb

Op het programma stond ook ‘Toegankelijkheid’. Wat verstaan we hier onder en en wat vind jij daarin belangrijk? Eric Groot Kormelink van ons eigen team Toegankelijkheid kwam vertellen over het toegankelijker maken van openbare gebouwen, het verkeer en het openbaar vervoer.

Wat was er volgens de aanwezigen bijvoorbeeld nodig om je welkom te voelen in het openbaar vervoer? Het antwoord was dat er bij toegankelijkheid hoofdzakelijk gedacht wordt aan mensen met fysieke beperkingen, maar het is belangrijk om ook rekening te houden met mensen met een verstandelijke beperking. Eric gaf aan dat hij daarom meer mensen bij het toegankelijker maken van het openbaar vervoer zal betrekken. 

Toegankelijke verkiezingen

Toegankelijkheid betekent ook toegankelijke verkiezingen. Dat je geholpen wordt om je stem te kunnen uitbrengen. Daarom had het platform Vincent Barneveld uitgenodigd. Vincent is namelijk projectleider Toegankelijke Verkiezingen bij de gemeente.

Volgend jaar (15 maart 2023) zijn de provinciale verkiezingen. Daarom gingen de deelemers met Vincent in gesprek over wat de gemeente kan doen om mensen met een lvb beter voor te bereiden op het stemmen. En hoe de gemeente ervoor kan zorgen dat begeleiders en stembureaus goed voorbereid zijn op verkiezingsdag zelf. Ook dit gesprek zal een vervolg krijgen.

Volgende bijeenkomst

Op 1 september vindt de volgende bijeenkomst plaats in De Meevaart aan  Balistraat 48A om 17.00 uur. U kunt zich aanmelden bij Daan Stremmelaar (coördinator LVB Raad) via d.stremmelaar@clientenbelang.nl of op 06 20 30 77 02. U kunt ook bij hem terecht voor meer informatie over de LVB Raad. 


Het artikel loopt door na de foto)

Een high tea in stadsdeel Zuid

Leden van de LVB Raad waren onlangs uitgenodigd door Flora Breemer, stadsdeelbestuurder van stadsdeel Zuid. Tijdens een ‘high tea’ (uitgebreide thee met zoetigheden) in buurtkamer Welkom aan het Stadionplein vertelden zij over hoe het is om in stadsdeel Zuid te wonen.

Op haar beurt vertelde Flora over het werk van het stadsdeelbestuur. De aanwezigen dachten ook mee over het vernieuwen van een activiteitenfolder van het stadsdeel. In het najaar praten we verder en gaan we op bezoek bij het stadsdeelkantoor.

Ook op bezoek?

Wil je mee op bezoek bij het stadsdeelbestuur van jouw stadsdeel? Wil je mensen met een licht verstandelijke beperking spreken over het leven in jouw stadsdeel? Neem dan contact op met Daan Stremmelaar via  d.stremmelaar@clientenbelang.nl of op 06 20 30 77 02.