Eerste ontmoeting ambtenaren en mensen met een lvb

31 januari 2017

Maandag 16 januari jl. kwamen in Pakhuis de Zwijger ambtenaren van de gemeente en Amsterdammers met een licht verstandelijke beperking (lvb) bijeen. Het was de eerste ontmoeting én de eerste bijeenkomst van het lvb-cliëntenplatform dat dit jaar opgericht zal worden. 

Aanleiding voor de bijeenkomst was een plan van aanpak dat verschillende gemeentelijke afdelingen moesten schrijven over hoe ze hun aanbod ook toegankelijk willen maken voor ‘kwetsbare Amsterdammers’. Lees hier het verslag van de bijeenkomst.

Oprichting LVB-platform

Mensen met een beperking moeten kunnen meedenken en meebeslissen over hun leven, de zorg en het beleid daarover. Net als ieder ander. Op initiatief van het belangennetwerk KansPlus en in samenwerking met Cliëntenbelang Amsterdam en de gemeente Amsterdam zal daarom dit jaar een platform voor mensen met een licht verstandelijke beperking opgericht worden. Dit stedelijke platform werkt niet met een vaste raad, maar in een netwerk waarin iedereen met een licht verstandelijke beperking kan meedenken op een manier die voor hem of haar prettig is.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond het platform? Of wilt u meer informatie of deelnemen aan het platform? Neemt u dan contact op met Daan Stremmelaar op d.stremmelaar@clientenbelang.nl